De anticonceptiepil

Wat zijn de gevolgen van dagelijks hormonen slikken? De meeste vrouwen zijn wel bekend met de bijwerkingen van de pil; hoofdpijn, stemmingswisselingen of depressiviteit. Echter gaan deze bijwerkingen nog wat verder door.
Mijn bevindingen lees je in deze blog.

Libido en de pil
Dat de pil libido verlagend werkt is denk ik algemeen bekend. Het schijnt zelfs dat vrouwen die de pil slikken meer op zoek zijn naar een partner die betrouwbaar en zorgzaam is dan naar een partner waarbij ze zich werkelijk seksueel tot aangetrokken voelen.

Candida en de pil
Candida is een gist die al in kleine hoeveelheden in de mond en de darmen woont. Wanneer de balans verstoord wordt, kun je hier dus klachten van krijgen. De pil kan een candida overgroei veroorzaken.

Kanker en de pil

De pil wordt ook in verband gebracht met verschillende soorten kanker waaronder eierstokkanker en borstkanker. Dit komt doordat de kunstmatige hormonen in de pil die nagebootst zijn van de natuurlijke hormonen vele malen krachtiger zijn en dit overschot kán kanker veroorzaken. Dit vind ik geen shock, dat kunstmatige hormonen niet gezond zijn kan denk ik iedereen zich wel bedenken.

Trombose en de pil
De pil verhoogt het risico op bloedstolsels, dit verhoogt het risico met 4x in vergelijking met iemand die geen anticonceptiepil slikt. Het risico is het grootst als je net de pil slikt of weer begint na een stopperiode.

Aantasting van de vitamine en mineralen huishouding
De pil heeft invloed op een aantal belangrijke vitamine en mineralen. Dit zijn onder andere; vitamine B12, vitamine B6 en het mineraal magnesium. De pil vermindert de opname van vitamines en mineralen.

 

About aylavdn

Weet en leer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s