Mijn naam is Addison Biermer

Hoi, mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Addison Biermer ook wel Pernicieuze anemie genoemd of een B12 deficiëntie.

Vitamine B12 is essentieel voor allerlei systemen in het lichaam, onder andere voor de gezondheid van het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het hart-en vaatstelsel en het maag-darmstelsel. Is er niet voldoende vitamine B12 aanwezig in het lichaam, omdat het niet goed wordt opgenomen, gaan deze systemen minder goed werken, met allerlei problemen en klachten tot gevolg.

Na verloop van tijd zonder juiste behandeling kan er zelfs schade ontstaan in het lichaam die niet meer terug te draaien is.

Ik, ziekte van Addison Biermer, ben een onbegrepen vergeten ziekte. Veel artsen zijn niet op de hoogte van een juiste behandeling met alle gevolgen van dien. De juiste behandeling bestaat uit het krijgen van b12 injecties voor de rest van je leven, tenzij de oorzaak van het tekort kan worden opgelost. Helaas is dit bij de meeste patiënten niet het geval.

Ik Addison Biermer/ B12 deficiëntie kan ervoor zorgen dat je overal in je lichaam problemen krijgt, bij elke patiënt is dat verschillend en daardoor is de diagnose vaak veel te laat gesteld. De B12 die jij door mij tekort komt is nodig in de volgende gebieden in je lichaam,

• Zenuwstelsel
• Hematologisch systeem: bloed, beenmerg en bloedstolling
• Immuunsysteem
• Hart- en vaatstelsel
• Maag-darmstelsel
• Bewegingsstelsel: spieren, pezen en botten
• Urogenitaal systeem: urinewegen en geslachtsorganen

Weet je nog dat jij en energie samen rondrenden en plezier hadden? Ik nam energie van je weg, en gaf je uitputting.

Je kreeg in de loop der tijd steeds meer vage klachten en problemen erbij.

Ik geef je concentratiestoornissen en geheugenproblemen.
Ik kan ervoor zorgen dat je niet meer op woorden kunt komen, je verkeerde woorden gebruikt en je verspreekt.
Ik kan je onverklaarbaar laten vallen, en een verlies van positiegevoel geven en je moeilijk laten lopen.
Ik kan je tintelingen, doof gevoel, brandend gevoel in heel je lichaam geven, je het gevoel geven dat je op watten loopt en ik kan je zelfs uitvalsverschijnselen geven.
Ik kan zorgen dat je je heel bang voelt, met paniekaanvallen, of heel depressief.
Ik kan ook zorgen voor andere psychische problemen.

Ken je die rare stemmingswisselingen? Dat ben ik. Huilen zonder reden? Boos zonder reden? Dat ben ik waarschijnlijk ook. Ook kan ik zorgen voor dementie, psychoses, paranoia en hallucinaties.

Ik zorg voor spierpijn en krachtverlies, heb je zin om even de deur uit te gaan? Jammer, ik zorg ervoor dat je het einde van de straat soms niet eens haalt.

Ik zorg ervoor dat je je eetlust kan verliezen en altijd misselijk bent. Ook zorg ik soms voor heftig gewichtsverlies. Dus als je genoot van lekker eten, jammer joh!
Ik zorg voor menstruatie problemen die heel divers kunnen zijn.
Ik zorg voor gewrichtspijnen, kortademigheid, benauwdheid en hartkloppingen, ook kan ik ervoor zorgen dat je hele dagen duizelig bent.

Ik zorg voor andere tekorten aan vitamines en mineralen in je lichaam.
Ik kan ervoor zorgen dat je impotent raakt en onvruchtbaar word, ik kan zorgen voor miskramen en afwijkingen aan het ongeboren kind als de moeder mij bij zich draagt.
Ik zorg voor uiteenlopende maag en darm problemen, sommige zien door mij het toilet te vaak en andere te weinig. Ik zorg voor abnormale reflexen en neurologische problemen. Omdat ik zo belangrijk ben voor het zenuwstelsel kan ik overal waar zenuwen lopen schade maken en klachten veroorzaken.
Ik zorg voor heftige spierkrampen en spasmes.
Ook kan ik ervoor zorgen dat je een irritante piep in je oor krijgt, zo’n lekkere harde die overal doorheen tettert, ook in de nacht waardoor je niet kunt slapen.
Ik kan zorgen voor uitval van spieren, ik zorg ervoor dat sommige in een rolstoel terecht komen, dat je je huis niet meer uitkomt.
Ik kan ervoor zorgen dat je niet meer kunt slikken en geen vast voedsel meer naar binnen krijgt met alle gevolgen van dien.

Ben je een vrouw en zwanger geweest terwijl ik niet goed behandeld ben? Dan is de kans groot dat je kind later ook last van mij krijgt en ontwikkeling en groei achterstanden krijgt. Sommigen van mijn auto-immuun vriendjes doen vaak gezellig met me mee, zodat je nog meer hebt om te verwerken.

Als je plannen hebt, of je verheugt op een geweldige dag, kan ik dat van je afnemen. Sowieso is plannen met mij afgeraden en ik zal ervoor zorgen dat je vaak toch niet kunt omdat ik je te ziek maak.

Je hebt niet om me gevraagd, maar ben er wel, als de oorzaak van mijn aanwezigheid niet verholpen kan worden zit je de rest van je leven aan mij vast.

Het gaat het vaak fout bij behandelingen, mensen krijgen pillen met b12, die neem je met een opname probleem niet op, het zorgt er alleen voor dat je bloedwaardes vals verhoogd worden. Of je krijgt b12 injecties maar je moet er te snel mee stoppen of je krijgt er te weinig terwijl je lichaam niet meer zonder kan, NOOIT meer! De schade die ik kan aanrichten gaat dan vrolijk door en vaak kom je er pas achter als het al te laat is.

Ik heb gehoord dat je naar een dokter gaat om te proberen van me af te komen. Daar lach ik om. Probeer het maar. Je zult naar vele verschillende dokters moeten gaan tot je er één vind die je werkelijk kan helpen. En als je die dan vind dan moet je nog maar hopen dat deze arts weet hoe je dit goed behandeld. Daar gaat het namelijk heel vaak fout.

Je zult de verkeerde medicijnen krijgen, pijnstillers, slaappillen, energiepillen, verteld worden dat je lijdt aan angst of depressie, kalmeringsmiddelen en antidepressiva voorgeschreven krijgen. En de zin het zit tussen je oren ga je waarschijnlijk heel vaak horen. Er zijn nog zo veel andere manieren waarop ik je ziek en ellendig kan laten voelen, de lijst is eindeloos.

Kun je niet zwanger worden, of heb je een miskraam gehad? Dat ben ik waarschijnlijk ook. Kortademig? Ja, waarschijnlijk ben ik het.
Tand- en tandvleesproblemen? Vaak aften in je mond? Problemen met je kaakgewricht? Pijn in andere gewrichten? Uitslag?

Heb je bloedarmoede, constant ontstekingen? Last van migraine of toevallen?
Allemaal door mij! Ik zei toch dat de lijst eindeloos was?

Je krijgt misschien een massage tegen de pijn, of helpt er een of ander apparaat tegen de pijn, en wordt er gezegd dat je gewoon moet rusten en goed sporten dat het dan wel weg zal gaan. Je krijgt de raad positief te denken, er zal in je worden geprikt en gepord, en ALLERBELANGRIJKSTE, niet serieus genomen worden wanneer je aan een eindeloos aantal artsen probeert uit te leggen, precies hoe slopend ik ben en hoe ziek en uitgeput je je werkelijk voelt.

In alle waarschijnlijkheid krijg je een verwijzing van deze “begrijpende” (onbenullige) artsen, om naar een psychiater te gaan. En krijg je een mooi stickertje opgeplakt met SOLK of het zit tussen de oren.

Je familie, vrienden en collega’s zullen allemaal naar je luisteren totdat ze het zat zijn om aan te horen hoe ziek ik je laat voelen en hoe slopend ik werkelijk kan zijn. Mensen worden verkeerd voorgelicht door artsen die er te weinig kennis van hebben. Ik kan ervoor zorgen dat je je hulpeloos alleen voelt.

Sommigen van hen zullen dingen zeggen als “O, je hebt gewoon een slechte dag” of “nou, onthoud, je kunt niet de dingen doen die je 20 jaar geleden kon doen”, zonder te horen dat je zei 20 DAGEN geleden. Of het is toch maar een vitamine, gewoon een potje bij het Kruidvat kopen, joh dan is het zo over.

Ze zullen ook dingen zeggen als “als je gewoon op staat en aan de slag gaat, naar buiten gaat en dingen gaat doen, zal je je beter voelen”.

Ze zullen niet begrijpen dat ik je “brandstof” van je wegneem die je lichaam en geest gebruikt om TE ZORGEN dat je die dingen kunt doen. Dat je lichaam te zwak geworden is en dat je er geen kracht meer voor hebt. Het gevaar met mij is ook, doe je een dag teveel dan zal ik je de dagen en soms zelf weken erna pijnigen met verergering van alle klachten.

Sommigen zullen achter je rug om over je praten, ze zullen je een hypochonder noemen, terwijl je langzaam je zelfwaarde verliest als je het hen probeert te laten begrijpen, vooral als je midden in een gesprek zit met een “normaal” persoon, en je niet kunt herinneren wat je wilde zeggen.

Ze zullen niet begrijpen dat het hebben van deze ziekte je lichaam van je kruin tot en met je tenen beïnvloed. En natuurlijk zijn er mensen die het wel goed doen op pilletjes of af en toe een injectie. Helaas geldt dat voor het merendeel van de mensen niet.

Vooral de mensen die te lang met mij hebben doorgelopen zonder juiste behandeling, die even b12 hebben gehad en toen weer moesten stoppen, voor deze mensen is het te laat en komen niet meer van mij af. Opgelopen schade in de zenuwen zijn vaak onherstelbaar.

Een tekort duurt jaren voor het te zien is in je bloed en is dus ook niet een twee drie opgelost, zeker bij neurologische klachten kan dit jaren duren zelfs met 2 x een injectie in de week. Vaak zitten mensen met neurologische klachten aan die 2 spuiten in de week vast voor de rest van hun leven. Denk je dat je je dan wel weer goed voelt, helaas is ook dat een fabel. Vaak blijven mensen ook met spuiten erg ziek door mij en komen veel van de klachten die ik veroorzaak niet meer goed.

De enige plek waar je de juiste ondersteuning en begrip voor het leven met mij zult vinden is bij andere mensen die mij hebben. Zij zijn de enigen die het werkelijk kunnen begrijpen. Ik ben de ziekte van Addison Biermer/Vitamine B12 tekort.

Bron: https://ikhebvitamineb12tekort.wordpress.com/2017/05/13/eerste-blogbericht/
Deze versie is ingekort, de hele versie is daar te lezen. In overleg met de bron mocht ik dit op mijn website plaatsen.

About aylavdn

Weet en leer.

1 Response

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s