Leerpunten voor een vakantie

Zoals je kan lezen bij ‘‘mijn verhaal” is mijn eerste echte vakantie geen succes geworden.
In deze blog wil ik graag vertellen wat mijn leerpunten van deze vakantie zijn geweest, misschien heeft iemand hier wat aan.

Hier springen een aantal dingen uit en dit zijn onder andere:
* Als ik weer op vakantie ga zal ik eerst een check laten doen bij de huisarts. Dit zodat ik een rustiger gevoel heb en dat als het niet klinkt, ik de vakantie annuleer. Hierbij komt dus als leerpunt dat ik altijd een annuleringsverzekering erbij zal afsluiten.

* Ook zal ik uitzoeken hoe de zorg in dat land is en me er mentaal op voorbereiden dat de kans erin zit dat hetzelfde gebeurd. Ik heb daar gelegen in Hospiten Roca, deze mensen hebben mijn leven gered. Mensen vragen zich vaker af hoe de zorg daar is in Gran Canaria. Dit kan ik begrijpen, door mij ging hetzelfde heen toen ik daar in het ziekenhuis kwam. Maar ze hebben heel goed voor me gezorgd, lichamelijk waren ze er om de 5 minuten om te checken hoe het ging & geestelijk hoefde ik maar op de bel te duwen en ze zorgden ervoor dat de tolk even met mij kon komen praten. Het eten was niet te vreten, maar als vegetariër zijnde hangt de pompoensoep je op een gegeven moment ook de keel uit. In vergelijking met Nederland krijg je daar 2 stukken fruit bij elke maaltijd, ik spaarde deze op en maakte er een fruitsalade van. Er wordt aan alles gedacht. Vitamientjes, eiwitten en koolhydraten. Een kop koffie in Gran Canaria houdt in koffie met melk en suiker. Zwart kennen ze niet.

* Een reisverzekering afsluiten. Dit is voor mij wel het hoogtepunt. Door dit niet te doen hebben wij ons flink genaaid, we waren ons van geen kwaad bewust toen we bij TUI zaten. We wilden gewoon ff snel een weekje weg en ik weet nog dat de mevrouw bij TUI vroeg: ‘Weten jullie zeker dat jullie geen reisverzekering willen?’ Ik dacht nog bij mezelf: Wat kan er nou gebeuren? Wordt je ziek, dan ga je toch. ‘Nee, laat ons dat geld maar besparen.’ Eigenlijk bedoelde ik; laat ons dat geld maar besparen die we kwijtwaren aan deze rampzalige vakantie. De ziektekosten zijn gelukkig volledig vergoed geworden (tnx CZ!), maar de terugreis hebben we volledig zelf kunnen dokken en dit heeft in totaal ongeveer €1500,- gekost. Dan heb je nog niet het langere verblijf mee geteld (omdat ik niet terugmocht, totdat er twee weken later een foto werd gemaakt), het extra eten en de eerste week vakantie erbij geteld. Uiteindelijk is dit een vakantie geworden van duizenden euro’s. Nu vind ik geld niet belangrijk, maar het voelt heel oneerlijk dat we al behoorlijk wat ellende hebben gehad en dat het financieel dan ook nog de kop kost.
Ik hoor van anderen dat er toch veel zijn die dit niet afsluiten, neem mijn les met je mee alsjeblieft, de kans is klein dat zoiets gebeurd maar de kans is altijd aanwezig.

Sommige mensen zeggen tegen mij: ‘Nu zul je zeker nooit meer op vakantie gaan hé?’ Het tegendeel is waar. Ik ga me niet tegen laten houden door angst. Moet ik dan mijn hele leven in Nederland blijven omdat ik een k.u.t. vakantie heb gehad? Wel zal ik rekening houden met bovenstaande punten.

About aylavdn

Weet en leer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s