Tips bij paniekaanvallen

Voor de mensen met paniekaanvallen, heb ik hier wat dingetjes op een rijtje gezet die mij helpen in een moment van angst. Klik  hier voor een uitleg over wat paniekaanvallen zijn.

* Iemand bellen -> het helpt mij heel goed om iemand te bellen. Ik heb iemand in mijn leven, een goede vriendin, die ik dag en nacht mag bellen. Dit helpt mij om te relativeren.
* Een rondje rennen -> doordat de adrenaline uit je lichaam moet, helpt het op een moment van paniek heel goed om de adrenaline er letterlijk uit te rennen.
* Een natuurlijke rustgever nemen -> ik ben zelf tegen medicatie dus ik probeer het op alternatief voor mezelf meer ontspannen te maken. Denk dan aan valeriaan, citroenmilesse en kamille thee. Allemaal verkrijgbaar bij de tuinen.

* Ademhaling -> bij een paniekaanval zit je ademhaling te hoog, ademhalen vanuit je buik is een must. 3 in, 1 seconde vasthouden en 3 uit en dan tegelijkertijd de hand op je buik houden en naar je buik toe ademen.

En dan het belangrijkste van alles.. it’s all about your mind. Als jij blijft denken dat je bang bent, kan ik je garanderen dat je bang blijft. Probeer het proces dat in je hoofd gebeurd om te draaien, maar het beste is nog voorkomen. Dit is heel lastig maar niet onmogelijk.

About aylavdn

Weet en leer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s