Energiedrank

Energiedrank, we kennen het allemaal. Sommige nuttigen het, sommige verafschuwen het. Ik hoor bij de laatste. Al denk ik dat eens in de zoveel tijd een drankje geen kwaad kan. Ik vind het ook gewoon niet lekker, daarom drink ik het nooit. In deze blog ga ik verder in op de positieve effecten van energiedrank en de nadelen van energiedrank. Ook ga ik op bepaalde terugkomende gespreksonderwerpen in over energiedrank.

Positieve effecten
Op korte termijn heeft energiedrank een positief effect op je lichaam. Zoals de naam al zegt; het geeft je energie. Dit kan handig zijn voor als je gaat sporten of bepaalde werkzaamheden snel moet afronden. Dit komt door de suiker en cafeïne. Ook zal het de zweetproductie bevorderen (tja, of je hier blij van wordt is een tweede, goed is het wel) en zal het je bloeddruk verhogen, dit komt door de toegevoegde natrium.

Negatieve effecten
Op de langere termijn heeft energiedrank een negatief effect op je lichaam. Dat suiker & cafeïne niet goed voor je zijn kan iedereen zich denk ik wel bedenken. Suiker laat je aderen dichtslibben, wat op den duur weet hart- en vaatziekten kan veroorzaken. Ook is het slecht voor je gebit. De smaakstoffen die energiedrank bevat zijn ook niet erg gezond. Logisch dat ze dit toevoegen, water met cafeïne en suiker proeft denk ik niet erg lekker. Dat smaakstoffen niet gezond zijn, lijkt me ook logisch. Meestal is het een chemische substantie en alles wat chemisch is lijkt mij al niet erg gezond. Dat is mijn mening maar nu de feitjes. Sommige smaakstoffen worden in verband gebracht met epileptische aanvallen, hartfalen, verwardheid en duizeligheid. Ik denk dat niemand daar blij van wordt.

Taurine
Ik heb wel eens gehoord dat er taurine in energiedrank zit en dat dit stierensperma is.
Is dit waar? Nee. Taurine is een aminozuur die het lichaam van zichzelf al bevat, de taurine in energiedrank is een chemische substantie die gemaakt wordt door farmaceutische bedrijven. Geen natuurlijke dus maar ook geen stierensperma. Is dat even een meevallertje, hé?

Erectieproblemen
Voor de mannen die deze blog lezen, ik heb ook wel eens gehoord van bekenden dat energiedrank kan helpen bij erectieproblemen, dit kan inderdaad helpen doordat energiedrank toegevoegde taurine bevat. Ik kan me voorstellen dat als je hier als man zijnde last van hebt dat dit je onzeker maakt. Al is dit niet nodig. Ook kan ik me dus voorstellen dat als dit een echt probleem vormt voor jezelf dat je dan naar de energiedrank gaat grijpen. Op de korte termijn kan dit helpen maar op de langere termijn werkt dit averechts. Doordat het slecht is voor je hart en bloedvaten zal het uiteindelijk je doorbloeding verminderen en dus ook erectieproblemen bevorderen. Niet de oplossing dus. Pepertjes, bosbessen en vette vis zijn onder andere voedingsmiddelen die je erectie bevorderen zonder dat het schade aanricht of dat je in een vicieuze cirkel terecht komt.

About aylavdn

Weet en leer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s