Vegetarisch eetpatroon

In deze blog wil ik voor eens en altijd duidelijkheid scheppen over mijn vegetarisch eetpatroon.  Ik weet dat er veel vooroordelen rondgaan over mensen die vegetarisch of veganistisch eten. Het is inderdaad zo dat veel mensen die voor deze manier van eten kiezen anderen hiermee ”lastigvallen”. Met de juiste bedoelingen, dat wel. Ze willen natuurlijk alleen maar de dieren sparen en zijn ook bezorgd om je gezondheid. Ik hou er niet van om veroordeeld te worden voor iets waar ik niet aan mee doe. Dus hier in deze blog kun jij lezen hoe ik tegenover sta.

Waarom ben ik vegetariër?
Ten eerste hou ik er niet van mezelf in een hokje te plaatsen, ik eet vegetarisch maar ben geen vegetariër. Ik ben gewoon een mens die keuzes maakt. Als kind had ik er al moeite mee om vlees te eten, ik denk in beelden en als jij mij verteld dat het rundvlees is zal ik die koe blijven zien. Ik hou ontzettend veel van dieren en ik vind dat ze gelijk staan aan de mens. Nu zeg ik niet dat jij niet van dieren houdt indien je gewoon vlees eet, want ook toen ik nog af en toe vlees at hield ik al van dieren. Alleen ik denk er misschien meer over na, zoveel dat het me niet los kan laten tijdens het nuttigen van vlees. Ook ben ik het niet eens met de manier waarop het gaat. Het is massaproductie waarbij er niet gekeken wordt naar het welzijn van dieren. Dit wordt er natuurlijk sowieso al niet, want anders werden ze niet doodgemaakt, maar het had wel wat humaner gemogen.

Heb ik er moeite mee dat jij wel vlees eet?
Nee, daar heb ik geen moeite mee en daar hoef je je ook niet voor te verdedigen. Ik merk dat dit vaak gebeurd, ik kan mezelf voorstellen dat je je als vleeseter aangevallen voelt omdat je denkt dat ik het erg vind dat jij vlees eet. Ik begrijp dus ook de reacties. Natuurlijk zou ik willen dat de hele wereld geen vlees en dierlijke producten meer zou nuttigen, maar ik weet dat dit niet realistisch is en ik vind dat iedereen zijn eigen keuze hierin mag maken. Ik ben niet diegene die voor jou mag beslissen wat je eet, dus ik lever er ook geen kritiek op. Het is mijn zaak niet wat voor keuzes jij maakt. De andere kant hieraan is dat ik het ook fijn vind als ik hierin geaccepteerd word. Ook krijg ik de vraag weleens of ik het erg vind als er een stuk vlees naast mij genuttigd word, natuurlijk vind ik dat niet erg, ik heb er zelfs geen moeite mee het voor je klaar te maken, als IK het maar niet hoef te eten.

About aylavdn

Weet en leer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s