Kwetsbaar leven

Ik heb maar een paar goede vrienden, ik kan ze op een hand tellen. Dit zijn mensen die ik al jaren ken en waarop ik altijd kan bouwen. Die als het moet midden in de nacht naar me toe komen. Waar ik mee kan lachen en mee kan huilen en waar ik mezelf bij mag zijn en geaccepteerd word.

Een van die goede vrienden; ik heb hem leren kennen toen ik nog bij mijn moeder woonde en hij heeft altijd veel voor me betekend. Nu ik een bijna-uur rijden verderop woon zien we elkaar minder maar de band is er nooit minder op geworden.

Ik ga niet op internet zetten wat hem mankeert maar hij ligt momenteel in het ziekenhuis en het is spannend geweest of hij het ging overleven of niet.
Vandaag ben ik bij hem geweest en ik ben zo dankbaar met zo iemand in mijn leven maar ook laat het me nadenken over bepaalde dingen, begrijpelijk want nog niet lang geleden lag ik er zelf ook zo bij.

Dit soort situaties laten mij nadenken; nadenken over het leven, vriendschap. Zo’n situatie laat je beseffen wat je hebt, de mindere problemen in je leven zijn geen problemen meer. Het is niks tegenover wat zo iemand moet doormaken. Zo iemand is alleen maar bezig met overleven. En dan maak ik me druk over of ik de afwas heb gedaan of niet. Ook laat het me nadenken over hoe vanzelfsprekend wij alles vinden. Het is zo vanzelfsprekend dat iemand er altijd is, dat je hier altijd tegen kan praten en leuke dingen mee kan doen. En opeens uit het niets kan het over zijn. Normaal gesproken besef je je dat niet.

Door deze gebeurtenissen leer ik om meer tijd door te brengen met mijn dierbaren, deze mensen te koesteren maar vooral de tijd die ik met ze heb te koesteren. Alles gaat voorbij zeggen ze vaker, en dit is ook echt zo.

About aylavdn

Weet en leer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s