Stoppen met roken

Oké, ik ga dus stoppen met roken. Hoe is deze verstokte kettingroker tot dit besluit gekomen? Zoals je in voorafgaande blogs kan lezen is dit door mijn longavontuurtjes gekomen maar waar ik ook baat bij heb gehad om tot dit besluit te komen waar ik volledig achter sta, is een boek wat ik graag met je wil delen.

Ik kwam tot het punt om te stoppen met roken na de uitslag van de longarts, gelijk zei ik tegen mijn vriend: ‘ik ga stoppen maar geef me even de ruimte en de tijd om de stukjes te laten vallen.’ Ik heb het boek besteld van Allen Carr, deze meneer legt het psychologische gedeelte van het roken uit. Waarom roken wij en waarom blijven wij roken ondanks dat het de ergste drug is die er bestaat? Het is een van de grote doodsoorzaken in de westerse wereld en het kost bergen vol geld. Daarbij stinkt het (voor niet-rokers) en gaat je conditie erop achteruit. Ik ga niet tot in de details waar dit boek over gaat, want dan schrijf ik zelf het boek over. Maar deze man heeft mij over de streep getrokken, ik begrijp mijn verslaving nu en begrijp ook dat ik dat monstertje niet nodig heb. Ik heb nu zelfs medelijden met mezelf en mijn medemensen die blijven roken.

Ik heb een stopdag geprikt, vanaf morgen begin ik een rookvrij leven. Ik weet zeker dat het me gaat lukken, ook al zal het af en toe moeilijk zijn, maar ook dat is een illusie. Het zou moeilijk worden als ik door blijf roken en over een paar jaar aan de zuurstof en dood zou zijn. Ik heb mijn vriend gewaarschuwd om maar bij mij uit de buurt te blijven, want vanuit mijn vorige stoppoging weet ik dat het oorlog was. Al denk ik, nee, weet ik zeker dat dit anders zal worden. Ik stop voorgoed, sta er achter en maak de keuze zelf.
Ik wil het niet meer. Ik wil datgene niet meer roken dat maakt dat ik nog steeds niet spaar voor dingen die ik graag wil omdat ik liever mijn geld uitgeef aan iets wat mij doodmaakt dan aan iets wat mij verder helpt. Krom he? Samen met mijn vriend ga ik rustig wandelen en daarna het sporten opbouwen, om zo in conditie te komen, mijn longen sterker te maken en ook niet geheel onbelangrijk: niet aan te komen.

Ik hou je op de hoogte!

About aylavdn

Weet en leer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s