De fantastische terugreis

Fantastisch is uiteraard sarcastisch.
We zouden per boot teruggaan en na 2 nachten zouden we aankomen in Cadiz (Spanje) om 11.00 in de ochtend. Zo’n boot is best leuk als je het nog nooit hebt ervaren en dit zie je dan als je het positief wilt bekijken nog als een leuke trip die je er nog even bij krijgt.

Na 2 nachten op een boot kan ik je vertellen dat je het echt wel hebt gezien. Er was gelukkig eten (twee keer per dag, als ontbijt en avondeten kreeg je frietjes uit de oven en penne met rode saus en een stukje fruit erbij), dat smaakt echt niet meer als je dit constant moet eten, maar toch mag ik niet klagen want zonder dit hadden we geen eten gehad. Na die 2 nachten liep ik in de ochtend naar buiten om te roken (ja, ook over dit roken komt nog een heel verhaal!), en ik zag dat de mensen in paniek waren en het rook naar olie. Niemand sprak engels, uiteraard en uiteindelijk bleek dat de motor stuk was. Leuk als de boot dan ook nog gigantisch op en neer gaat door de wind (dit bleek achteraf een staartje orkaan te zijn die over de Atlantische oceaan ging), en je niet eens meer kan staan zonder om te vallen. Er werd ons verteld dat we om 22.00 aan zouden komen in Cadiz. Mensen werden zeeziek en mijn vriend voelde zich ook niet helemaal lekker. Ik had bijna nergens last van. Het schijnt; hoe beter je evenwichtsorgaan hoe zeezieker je wordt, lucky me.

42

Om 23.30 kwamen we aan in Cadiz. Dan moet je nog naar het hotel lopen met bagage en zorgen dat je er snel bent, want die hadden al gebeld dat ze wilde gaan sluiten. Mijn vriend het arme schaap moest alles tillen, want ik mocht de komende 3 maanden niet tillen i.v.m. klaplong. Aangekomen daar en heerlijk geslapen. Om 7.30 stonden we al op Plaza de Sevillia in Cadiz, daar waar onze bus een uur later zou vertrekken. Door de late aankomst van de boot hebben we geen eten kunnen halen de dag ervoor dus dit moest nog gebeuren. Blauw betaald aan het eten en nu wachten op de bus.

Diegene die dit leest, ik weet niet of je bekend bent met het station in Roermond, de plaats waar de bussen stoppen? Deze plaats was vergelijkbaar en hier stonden we dus te wachten. En we wachten en we wachten. Geen bus. DJU! Uiteindelijk sprak er iemand Engels en deze aardige mevrouw vertelde ons dat het om de dag veranderde waar de bussen stopten, en wees ons naar een andere kant van het station. Uiteindelijk daar aangekomen om 08.40, heeft mijn vriend aan een man gevraagd of de bus van Eurolines al weg was. ‘Tja, het is 08.30 geweest, deze is nu weg.’ Oh oke, en nu? Onze frustraties achterwege gelaten gezocht naar een oplossing. Dus met de trein terug wat een fortuin heeft gekost. Mijn moeder & haar vriend hebben ons door deze ellende heen geholpen, met hulp op de achtergrond via de telefoon.

Onderweg ging ook nog de koffer kapot, waar we zo trots op waren. Deze hadden we op Gran Canaria gekocht want we hadden aan een tas ruimbagage niet meer genoeg na al die souvenirs. Deze man wilde ons de mooie blauwe koffer aansmeren voor €50,00, waarop ik zei dat ik dan wel naar een andere winkel ging want daar was deze €30,00. En zo hadden we een koffer voor, jawel, maar 30 euro! Koopje toch?

44

De wielen donderden van deze koffer af en je kan dan gaan lachen of gaan huilen, wij hebben voor het eerste gekozen. We gingen naar Sevillia, daar hebben we een nieuwe koffer gescoord, door naar Madrid en door naar Barcelona. Hier doe je al de hele dag over. Nog even snel een bed & breakfast geregeld, wat ook nog een heel gekloot was om dit te vinden daar in Barcelona. Daar aangekomen, superblij! We konden eindelijk slapen. Ik ga op het bed liggen en ik val er onderhand vanaf. Vriend kijkt onder het bed en nu blijkt dat daar een salontafel staat, met een eenpersoonsmatras en daarboven op een tweepersoonsmatras. Kun je je voorstellen dat we niet geslapen hebben?
De volgende dag gingen we van Barcelona naar Parijs en van Parijs naar Nederland. Ik ben nog nooit zo blij geweest om mijn moeder en haar vriend te zien, die vanuit Almere naar Schiphol zijn gereden om ons op te vangen.

 

About aylavdn

Weet en leer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s